Kortti-kanava

Mietteitä ajoradan varrelta

Uusia tuulia autokouluissa

4.7.2018

 

Uuden ajokorttilain myötä myös autokoulut joutuvat uudistamaan toimintaansa. Teoriaopetuksen tuntimäärä vähenee, mutta ainakin teoriassa oppilaiden määrä autokoulussa pitäisi lisääntyä, koska opetusluvalla ajokorttia suorittavien on jatkossa pakko osallistua neljän tunnin teoriakoulutukseen ja sen lisäksi vielä riskikoulutukseen autokoulussa. Jatkossa jää nähtäväksi lisääntyvätkö oppilaat käytännössäkin ajo-opiston opetustiloissa!

Paikoilleen ei voi siis jäädä ihmettelemään, vaan täytyy hypätä mukaan muutokseen. Kun ajokortin suorittamisen painopiste siirtyy itse ajo-opetuksesta enemmän ajokokeeseen, saattaa se aiheuttaa monelle nuorelle stressiä. Pitäisi hypätä bemarin rattiin ja oppia ajamaan sitä entistä vähemmällä opetuksella. Aiemman 18 ajotunnin sijaan niitä onkin enää 14. Se saattaa tuntua erittäin haastavalta varsinkin, jos aiempaa ajokokemusta ei ole. Toisaalta jo nuoresta asti peltoja pitkin papan vanhalla corollalla kruisailleille vähempi ajo-opetus on helpotus. Kortin saa nopeammin ja halvemmalla.

Autokouluopetuksesta on jatkossa tultava joustavampaa ja yksilöllisempää, jotta kaikkien tarpeisiin voidaan vastata. Toisille uuden ajokorttilain pakolliset opetusmäärät riittävät vallan mainiosti. Toiset taas kaipaavat enemmän opetusta, jotta ajotaidot ja erityisesti -varmuus kasvaa riittävästi. Meillä bemarilla saa tai sitten joutuu – kummin päin asian haluaa nähdä – ajaa niin paljon kuin itse kokee tarpeelliseksi. Pakollisen opetusmäärän lisäksi voi aina halutessaan ottaa lisää ajotunteja. Tärkeintä on se, että nuorella on riittävä varmuus ja taidot toimia liikenteessä. Siihen me pyrimme jatkossakin!

-TT-

Eurajoen ajo-opisto | Tohkantie 6 | 27100 Eurajoki | puh (050) 432 3238 | info(at)eurajoenajo-opisto.fi