Mopokortti

AM 120

Mopokortti

Ikäraja 15 vuotta. 4 tuntia teoriaopetusta ja ajotunnit 1 – 3 tuntia.
Ajo-oikeus, kaksi- ja kolmipyöräinen mopo (AM 120) tai vaihtoehtoisesti nelipyöräinen (AM 121), joiden enimmäisnopeus on 45 km/h ja moottorin tilavuus 50 cm³. Jos haluat ajo-oikeuden molempiin, sinun tuleee myös suorittaa molemmat ajokortit.

Tutkinto: teoriakoe ja käsittelykoe.

 

Näin se sujuu:

Ilmoittaudu mopokurssille lomakkeella tai soita. Me neuvomme sinulle miten tarvittavat lupahakemukset täytetään ja minne ne kuuluu lähettää, mutta voimme tehdä tämän kaiken myös sinun puolestasi.

 

Asiat etenevät seuraavasti:

 

Ajokorttilupahakemus

Lupahakemus tehdään lähimpään Ajovarmaan. Käsittelyaika on 1-2 viikkoa. Liitteeksi tarvitset lääkärin- tai nuorison terveystodistuksen, kaksi passikuvaa ja 40 euroa rahaa Ajovarmalle sekä huoltajien suostumuksen korttiin.

Teoriaopetusta autokoulussa

Mopon kuljettajaopetus sisältää kuusi tuntia teoriaopetusta ja kolme tuntia ajo-opetusta. Opetusmäärät ovat samat mopoille ja mopoautoille. Voit osallistua teoriatunneille aikaisintaan puoli vuotta ennen kuin täytät 15 vuotta. Teoriatunneilla käyt kolme kertaa.

Ajo-opetus

Teoriajakson jälkeen voit aloittaa ajo-opetuksen. Sinun tulee olla jo 15 vuotias.

Teoriakoe

Teoriakokeeseen osallistut Raumalla. Voit suorittaa kokeen aikaisintaan 1 kuukausi ennen kuin täytät 15 vuotta. Ennen teoriakoetta sinulla täytyy olla ajokorttilupa haettuna ja teoriatunnit suoritettuna. Kokeeseen pitää ottaa mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus (passi tai henkilökortti) ja mopokortin suorittajilla 59 euroa sekä mopoautokortin suorittajilla 96 euroa. Tämä kattaa teoria- ja käsittelykokeen tai ajokokeen.

Ajokoe

Ajokoe suoritetaan myös Raumalla. Ensin sinun pitää läpäistä kuitenkin teoriakoe ja ajaa vaadittavat 3 ajotuntia. Ota ajokokeeseen mukaan henkilöllisyystodistus. Hyväksytyn suorituksen jälkeen saat väliaikaisen ajokortin. Lopullinen ajokortti saapuu myöhemmin postissa.

Jätä meille palautetta! Kaikki mielipiteet otamme kiitollisuudellla vastaan ja näin voimme vielä parantaa palvelutasoamme ja vastata asiakkaidemme vaatimuksiin.

Kaikki nimellä jätetyt palautteet palkitsemme pienellä lahjalla. Niin tärkeä mielipiteesi meille on!

 

    Nimi (vapaaehtoinen)

    Anna palautetta

     

     

    Eurajoen ajo-opisto | Tohkantie 6 | 27100 Eurajoki | puh (050) 432 3238 | info(at)eurajoenajo-opisto.fi