Kurssit

Laadukasta opetusta Eurajoella

Laadukasta opetusta Eurajoella

Tarjoamme ajo-opetusta kattavasti. Kauttamme hoituvat kaikki ajokortteihin liittyvät asiat. Ajokorttien suorittamiseen vaadittavat tuntimäärät löydät tältä sivulta. Seuraavien kurssiemme aloituspäivät löytyvät etusivulta.

B kurssin voi aloittaa jo vuotta ennen ja muut kurssi puoli vuotta ennen ajokorttiluokan ikävaatimuksen täyttymistä. Autokoulu kannattaakin aloittaa pari kolme kuukautta ennen syntymäpäivää. Kurssit ja ajoaikataulut pystymme järjestämään niin, että ne sopivat sinulle mahdollimman hyvin. Opetus koostuu teoria- ja ajo-opetuksesta sekä itseopiskelusta.

Kursseille on hyvä ilmoittautua etukäteen. Lähetä ilmoittautumislomake, soita tai laita sähköpostia. Tarjoamme asiantuntevaa opetusta rennolla ottella ja teemme tietenkin myös tarvittavat paperityöt ja varaukset puolestasi. 

Tervetuloa mukaan!

Mopokortti (AM120)

Ikäraja 15 vuotta. 4 tuntia teoriaopetusta ja ajotunnit 1 – 3 tuntia.
Ajo-oikeus: kaksi- ja kolmipyöräinen mopo. 

Tutkinto: teoriakoe ja käsittelykoe.

 

Näin se sujuu:

Ilmoittaudu mopokurssille lomakkeella tai soita. Me neuvomme sinulle miten tarvittavat lupahakemukset täytetään ja minne ne kuuluu lähettää, mutta voimme tehdä tämän kaiken myös sinun puolestasi.

 

Asiat etenevät seuraavasti:

Ajokorttilupahakemus

Lupahakemus toimitetaan ajo-opiston toimesta Ajovarmaan. Käsittelyaika on 1-2 päivää. Ajokorttilupahakemukseen tarvitaan liitteeksi tarvittaessa kaksi passikuvaa ja 35€ rahaa. Passikuvia ei tarvitse toimittaa, mikäli sinulla on voimassa oleva passi.

Teoriaopetusta autokoulussa

Mopon kuljettajaopetus sisältää neljä tuntia teoriaopetusta ja 1-3 tuntia ajo-opetusta. Voit osallistua teoriatunneille aikaisintaan puoli vuotta ennen kuin täytät 15 vuotta. 

Ajo-opetus

Ajo-opetukset voidaan kun olet täyttänyt 15 vuotta.

Teoriakoe

Voit suorittaa teoriakokeen aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 15 vuotta. Ennen teoriakoetta sinulla täytyy olla ajokorttilupa haettuna ja teoriatunnit suoritettuna. Kokeeseen pitää ottaa mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus (passi tai henkilökortti), huoltajien suostumus -lomake ja  63€ . Tämä kattaa teoria- (35€) ja käsittelykokeen (28€).

Huoltajien suostumus -lomakkeen voit tarvittaessa tulostaa osoitteesta: https://www.traficom.fi/sites/default/files/media/file/Huoltajan%20suostumus.pdf

 

Moottoripyöräkortti

A1-kortti, kevytmoottoripyörä
Ikäraja 16 vuotta. 4 teoriatuntia (jos sinulla ei ole ajokorttia ennestään) ja 5 ajotuntia. Moottoripyörät, joiden sylinteritilavuus on enintään 125 cm3 ja teho enintään 11 kW.

A2-kortti
Ikäraja 18 vuotta. 4 teoriatuntia (jos sinulla ei ole ajokorttia ennestään) ja 5 ajotuntia. Moottoripyörät, joiden enimmäisteho on 35 kW.

A-kortti
Ikäraja 24 vuotta. 4 teoriatuntia (jos sinulla ei ole ajokorttia ennestään) ja 5 ajotuntia. Moottoripyörät, joiden teho on yli 35 kW.

A1 ja A2 -luokan korottaminen.
Kun ajo-oikeus on ollut voimassa kaksi vuotta, 2 teoriatuntia ja 5 ajotuntia.

 

Henkilöauton ajokortti

Henkilöauton ajokortti, eli B-kortti
Ikäraja 18 vuotta.
10 tuntia ajo-opeusta ja 8 tuntia riskientunnistamiskoulutusta.

Ajo-oikeus
Ne henkilöautot, pakettiautot ja muut ajoneuvot, joiden kokonaismassa on enintään 3500 kg ja joissa kuljettajan lisäksi on tilaa enintään kahdeksalle henkilölle. Ajoneuvoyhdistelmät, joiden kokonaismassa on enintään 3500 kg.

Ajokorttilakiuudistus

Ajokorttilaki uudistui 1.7.2018. Uuden ajokorttilain myötä ajo- ja teoriaopetuksen määrä väheni ja henkilöautokortin suorittaminen muuttui yksivaiheiseksi. Seuraavana lyhyesti ajokorttilain uudistuksen pääkohdista.

 

Ajo- ja teoriaopetus

Kaikkien ensimmäistä ajokorttia suorittavien tulee suorittaa 4 tunnin teoriakoulutus liikenteen perusteista. Teoriakoulutus suoritetaan vain ensimmäistä ajokorttia suoritettaessa. Teoriakoulutusta ei myöskään tarvitse suorittaa, mikäli sinulla on ollut 1.7.2018 mennessä jokin ajokortti.

  • Mopo-, mopoauto- ja traktorikortin suorittamiseen vaaditaan jatkossa 4 tunnin teoriakoulutus. Ajo-opetusta ei vaadita.
  • Henkilöautokortin suorittamiseen vaaditaan 10 tuntia ajo-opetusta, jonka lisäksi tulee suorittaa 8 tuntia riskikoulutusta ennen kuljettajantutkintoon menemistä. Riskikoulutus sisältää 4 tuntia teoriaopetusta ja 4 tunti ajo-opetusta. Riskikoulutus korvaa aiemmin käytössä olleet harjoittelu- ja syventävän vaiheen.
  • Moottoripyöräkortin suorittamiseen vaaditaan 5 tuntia ajo-opetusta.

Kyseessä on lain asettamat vähittäisopetusmäärät, joten esimerkiksi lisäajo-opetuksen ottaminen on täysin mahdollista.

 

Siirtymäaikana

4 tunnin teoriakoulutus:

  • Neljän tunnin teoriakoulutusta ei tarvitse käydä, mikäli olet aloittanut ajokortin suorittamisen autokoulussa ennen 1.7.2018. Esimerkiksi tilanteessa, jossa olet jo suorittanut kaikki tai suurimman osa aiemmin vaadituista teoriaopinnoista, ei sinun tarvitse suorittaa uuden lain vaatimaa 4 tunnin teoriakoulutusta sen lisäksi.

8 tunnin riskikoulutus:

  • Mikäli et ole vielä suorittanut harjoittelu- ja syventävää vaihetta ennen 1.7.2018, sinun tulee suorittaa 8 tunnin riskikoulutus.
  • Jos olet jo suorittanut harjoittelu- ja syventävän vaiheen ennen 1.7.2018, tulee siitä toimittaa todistus Ajovarmaan kahden vuoden kuluessa.

Muita muutoksia

Ensimmäistä ajokorttia hakevan ei tarvitse enää toimittaa lääkärintodistusta terveydentilastaan vaan oma vakuutus terveysvaatimusten täyttymisestä riittää. Oma vakuutus riittää henkilöauton, moottoripyörän, mopon, mopoauton ja traktorin ajokortteja haettaessa.

Jatkossa yhden huoltajan suostumus ajokortin hakemiseen riittää ja se esitetään teoriakokeeseen mentäessä.

Ajokorttilaki uudistukseen ja siirtymäajan säädöksiin voit tutustua esimerkiksi https://www.trafi.fi/tieliikenne/haluan_ajokortin/kuljettajantutkinto_uudistuu, tai ottamalla yhteyttä meihin!

Henkilöauton ajokortti

A1 -kortin korottaminen B -korttiin

Moottoripyörän ajokortti

A1-kortti
A2-kortti
A-kortti
A1 ja A2 -luokan korottaminen

Mopokortti

AM 120 mopokortti

Eurajoen ajo-opisto | Tohkantie 6 | 27100 Eurajoki | puh (050) 432 3238 | info(at)eurajoenajo-opisto.fi